top of page

Personalvård - Ta era medarbetare till en ny nivå!

Varför företagshälsa?

Att förebygga och behandla smärta, sparar både tid och pengar!

Att satsa på hälsa ska alltid vara en lönsam investering.

De flesta håller säkert med om att en god företagshälsa innebär friska och glada medarbetare. Det medför i sin tur framgång och produktivitet. När medarbetarna mår bra, blir antalet sjukdagar lägre och många väljer även att arbeta kvar längre, vilket i sin tur innebär att kompetensen stannar inom företaget.

Hur?

Vi behandlar både akuta och kroniska problem i rörelseapparaten, tränar och utbildar era medarbetare allt efter behov. Vårt koncept med ett nära samarbete mellan våra Leg. Kiropraktorer och Licensierade Tränare gör att vi bygger ert företag starkare både på kort och lång sikt.

Många anställda vill må bättre men vet inte hur de ska börja.  Tack vare våra olika  kompetenser under samma tak har vi möjlighet att lägga nivån precis där varje individ är.  Vi kan därför erbjuda behandling, träning och utveckling, både för de som  har smärta,  för de som aldrig tidigare har tränat, men även till de som redan är motionärer eller till och med  presterar på elitnivå. Våra  Licensierade Medicinska tränare har även kompetens att lägga upp träningen vid eventuella sjukdomsdiagnoser. Läs mer under fliken Medicinsk träning.

Varför Functional Unit?

Vi är länken mellan sjukvård och friskvård.  Oavsett om ert företag redan använder sig av företagshälsa eller inte, har vi ett

viktigt syfte att fylla.

Vi är specialister på rörelseapparaten. Vi behandlar, förebygger och förbättrar  er viktigaste del av företaget, de anställda. Vi skräddarsyr våra tjänster  beroende på vad ni vill uppnå. Vi individanpassar all behandling och träning för bästa resultat. Dessutom utbildar och föreläser vi inom våra specialområden.

För vem?

Vi tar emot alla typer av företagskunder som vill satsa på sina medarbetare. Vi har små och stora lösningar beroende på era önskemål och behov. Vi har även möjlighet att besöka er ute på företagen för ergonomiska råd, träning och föreläsningar m.m.

Företagshälsa i Kalmar, FU Business, functional Unit, företagshälsa

Personlig träning som friskvård

Visste du att skatteverket godkänner personlig träning som friskvård?

Läs mer här!

Vad räknas som skattefria friskvårdsförmåner?

Skattefri rehabilitering och förebyggande behandling

FU-Business erbjuder:

  • Snabb och akut vård utförd av Leg. Kiropraktor vid ex. ryggskott eller annan smärta/ begränsning i rörelseapparaten. - Med snabb åtgärd lindras smärtan tidigare och antal sjukdagar minimeras.

 

  • Långsiktig friskvård genom träning,  förebygger sjukskrivningar och lidande för medarbetaren. -Vi har all kompetens under samma tak, våra terapeuter tillsammans med våra tränare förebygger framtida besvär genom en individanpassad behandling och träning vid behov. När medarbetarna mår bra på lång sikt undviker företaget bortfall i produktion och slipper en lång rehabiliteringsprocess. Vi har tränare med olika spetskompetenser. Vi kan därför anpassa träningen så att den t.ex. passar medarbetare som aldrig någonsin tidigare har tränat, till att utveckla de medarbetare som redan är på elitnivå. Och givetvis tränar vi alla som är däremellan.

 

  • Rehabilitering - Om ert företag redan har medarbetare som är sjukskrivna är långtidssjukskrivna, kan vi vara en del i rehabiliteringsplanen. Vi har kompetens inom bland annat rehabilitering och behandling av rörelseapparaten men även kunskap inom återhämtningsprocesser vid ex. utmattningssyndrom.

 

  • Erfarenhet, kunskap och senaste forskningen kring träning och behandling -Våra terapeuter och tränare har stor erfarenhet och är uppdaterade med de senaste inom vårt område. Vi har bland annat Licensierade Medicinska tränare, som vet hur man tränar bäst vid olika diagnoser.

 

  • Utbildning & föreläsningar – Vi höjer företagets kompetensnivå. Vi lär ut alltifrån ergonomi, kroppskännedom, stressförebyggande åtgärder till – träningslära och om hur kroppen bör fungera ur ett funktionellt perspektiv.

 

  • Förmån för de anställda! - Gör din arbetsplats attraktivare genom att erbjuda vår företagshälsa. Få era anställa och därmed företagets kompetens att stanna kvar, genom att prioritera era medarbetares välmående.

 

  • Skräddarsydda företagslösningar – Vi anpassar vårt utbud efter era behov! Lätt att hålla budget med vår månadsbetalning. Möjlighet att även dela upp betalning mellan företag och anställd.

Boka tid för ett informationsmöte på 0709–544 897 eller via e: post info@functionalunit.se

Att få produktionsstopp på grund av sjukskrivningar kan bli kostsamt för företaget. Med FU Business minskar risken för bortfall i produktionen och i många fall förkortas antalet sjukdagar.

bottom of page