top of page

Vad är MammaMage?

MammaMage är övningar för att stärka kroppen inifrån och ut.

Under graviditeten töjs magmuskulaturen runt bålen ut i takt med att barnet växer. Flera andra stora förändringar sker också, bland annat ändras kroppens tyngdpunkt och bäckenbotten får en ökad belastning. Kvinnor kan därför behöva träna bålen under den pågående graviditeten.  Efter förlossningen är det viktigt att stärka bålen inifrån och ut för att återfå sin ursprungliga kontroll, stabilitet och funktion.

Hos oss får du professionell  hjälp med behandling, analys och träning som anpassas just efter dina behov och förutsättningar.

Vi ger dig även kunskap  och råd om hur bålen bör fungera  och hjälper dig att hitta bra strategier som du har  nytta av resten av livet.

 

Vi har två certifierade MammaMage-tränare,  Madeleine Jeansson, Linda Persdotter  även Leg.Kiropraktor.  Läs mer om MammaMage-konceptet här.

Utb_tränareMaternity_Health_deepred_vit_bakgrund.jpg
Mammamage.jpg

Bålstabilitet, bara för gravida och mammor?

Givetvis är bålstabilitet viktigt för alla människor. Vår kliniska erfarenhet visar att en funktionell bål  förebygger skador.  Bålen är också en viktig komponent när det gäller att ha en bra hållning. En bra hållning är i sin tur förutsättningen för att kunna belasta kroppen mer funktionellt.

bottom of page